Clatite cu mere

clatite cu mere

Ingrediente:
- 4 mere;
- 250 ml lapte;
- 4 oua
- 250 g faina;
- o lingura de zahar;
- zahar vanilat;
- coaja de portocala (optional);
- 3 linguri de ulei;
- un praf de sare;
- o lamaie;
- pentru decor: frisca si/sau sos de ciocolata (optional, desi frisca se potriveste de minune in combinatie, ar fi pacat sa lipseasca).

Mod de preparare:
Se amesteca cu mixerul: ouale, laptele, zaharul, zaharul vanilat, coaja de portocala, o lingura de ulei si praful de sare. Apoi se adauga faina treptat si se incorporeaza. Consistenta compozitiei trebuie sa fie asemanatoare cu cea de clatite clasice (nici prea groasa, nici prea subtire).

Merele se curata de coaja, se taie in jumatate, se scoate cotorul, iar apoi fiecare jumatate se taie in felii subtiri. Se stopesc cu zeama de la o lamaie pt a nu isi schimba culoarea. Nu va fie teama, nu e prea multa zeama si nu vor iesi clatitele acre.

In tigaia incinsa se pune putin ulei apoi se toarna un polonic mic de aluat. Rapid se aseaza felii de mar radial si se preseaza in aluat. Se coace la foc potrivit. Se intoarce cu grija si pe partea cealalta.
Se servesc calde cu frisca si orice alte toppinguri preferati. Sunt foarte gustoase si simplu de facut. Recomand cu caldura acest desert.
Pofta buna!
clatite cu mere
O zi delicioasa,
Cami

2 comentarii:

  1. arata yumii rau!!! da' am o intrebare: cum intorci clatita fara sa se rupa, avand in vedere ca merele sunt grele??

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc!
    Le intorci cu ajutorul unei spatule si al mainii. :) Mie nu mi s-a rupt niciuna.

    RăspundețiȘtergere