Tort cu mousse de ciocolata alba si neagra

Tort cu mousse de ciocolata alba si neagraIngrediente:
Pentru blat:
- 3 oua;
- 200 g zahar;
- 200 g faina;
- 3 linguri de ulei;
- 2 linguri de cacao;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic de praf de copt;
- 100 g visine alcoolizate.
Pentru mousse de ciocolata alba:
- 300 g ciocolata alba;
- 150 g zahar;
- 3 portocale;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic si jumatate de gelatina;
- o lingurita de esenta de portocale;
- 250 g frisca nebatuta.
Pentru mousse de ciocolata neagra:
- 300 g ciocolata neagra (amaruie sau cu lapte);
- 150 g zahar;
- 300 g visine alcoolizate;
- un plic de zahar vanilat;
- un plic si jumatate de gelatina;
- o lingurita de esenta de rom;
- 250 g frisca nebatuta.

Mod de preparare:
Blatul:
Albusul de la cele 3 oua se bat spuma tare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se bate din nou cu mixerul sau cu telul pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile si uleiul si se amesteca din nou. Apoi se adauga faina si cacaoa si se incorporeaza si acestea in compozitie.

Blatul se va coace intr-o tava cu fund detasabil pe fundul careia se pune hartie de copt.

Compozitia obtinuta anterior se toarna in tava. Deasupra se pun din loc in loc visinele alcoolizate fara samburi. Daca nu le avem deja din visinata se pun cu o seara inainte in votca/rom/lichior.
Se coace la foc mediu pentru 30 de minute. Se incearca cu scobitoarea. Daca nu ramane coca pe scobitoarea introdusa in blat, este suficient de copt.

Mousse de ciocolata alba:
Portocalele se decojesc si se taie in cuburi. Impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si esenta se pun la foc mic. Se lasa aproximativ 10 minute. Apoi se ia de pe foc si se aduga ciocolata alba topita in prealabil la bain marie (un vas mai mic, in care se pune ciocolata, introdus intr-unul mai mare in care se pune apa si care sta pe foc) si se incorporeaza. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune vasul intr-altul cu apa clocotita si luata de pe foc. Gelatina astfel pregatitita se incorporeaza in crema.

Se lasa pana cand se raceste complet si se amesteca cu cele 250 g frisca batuta spuma tare. Aceasta compozitie se toarna in tava cu pereti detasabili, peste blatul care trebuie sa fie si el complet racit. Se pune tava la frigider.

Mousse de ciocolata neagra:
Intr-o cratita se pun pe foc mic visinele alcoolizate fara samburi, zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom pentru aproximativ 10 minute. Se adauga apoi ciocolata neagra topita in prealabil la bain marie (un vas mai mic, in care se pune ciocolata, introdus intr-unul mai mare in care se pune apa si care sta pe foc)si se imcorporeaza. Gelatina se pune la inmuiat in 100 ml apa rece. Dupa 10 minute se pune vasul intr-altul cu apa clocotita si luata de pe foc. Gelatina astfel pregatitita se incorporeaza in crema.
Se lasa pana cand se raceste complet si se amesteca cu cele 250 g frisca batuta spuma tare.
Aceasta compozitie se pune in tava cu restul tortului care trebuie sa fi stat in prealabil minim 3 ore la rece pentru a nu se amesteca straturile intre ele.

Deasupra se decoreaza cu fulgi de ciocolata sau cu alte diverse ornamente. Se poate pastra pt ornat cateva bucatele de ciocolata alba si neagra care se rade deasupra.
Se mai tine la rece inca minim 3 ore inainte de a scoate peretii detasabili si a putea fi servit.

Noi am dus acest tort la masa de Craciun de la parintii mei, asa ca nu am poze cu sectiunea tortului, dar trebuie sa ma credeti pe cuvant ca a aratat bine si a fost foarte bun.
Pofta buna!
Tort cu mousse de ciocolata alba si neagra
O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu