Cartofi umpluti
Ingrediente:
- 6 cartofi mari;
- 300 g sunca/pastrama/muschi file;
- 7-8 ciuperci;
- o legatura ceapa verde;
- 100 g cascaval;
- un cub mic de unt;
- 2 lunguri de ulei;
- marar;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Cartofii ar trebui sa fie din cei cu coaja rosie. Nu se sfarama la fel de usor ca cei cu coaja alba. Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa intregi, in coaja. Cand s-au fiert se scot din apa si se lasa sa se raceasca.
Intre timp sunca, ceapa si ciupercile se taie in felii mici si se calesc in cele doua linguri de ulei.
Cartofii raciti se curata de coaja si se taie in doua pe lungime. Fiecare jumatate rezultata astfel se scobesc cu o lingurita, cu mare grija, astfel incat sa ramana loc pentru umplutura. Miezul scos de la cartofi nu se foloseste.
Se unge o tava pt cuptor cu unt si se aseaza jumatatile de cartofi unele langa altele. Fiecare cartof se umple cu compozitia pregatita in prealabil. Deasupra se presara cascaval ras.
Se pun la cuptor pentru 25-30 de minute la foc potrivit. Se servesc calzi. Sunt deliciosi.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
asta cred ca mi-ar iesi si mie:)
RăspundețiȘtergere:)) Da, sunt usor de facut. Ti-ar iesi, dar n-o sa-ti iasa pt ca n-o sa te apuci sa-i faci, te stiu eu =))
RăspundețiȘtergereun sfat:poti sa tai si sa scobesti cartofii cat sunt cruzi si sa-i pui asa la fiert.e mult mai simplu si nu mai e riscul sa se sfarme!
RăspundețiȘtergereMultumesc pentru stat, dar nu cred ca e o idee asa de buna.
RăspundețiȘtergereCartofii fierti in coaja sunt mai potriviti pentru reteta asta. In primul rand nu se inmoaie prea tare cum s-ar intampla daca ar fi scobiti inainte si suprafata lor ar intra in contact cu apa. In al doilea rand, daca ar fi deja taiati pe jumatate si si scobiti inainte, s-ar putea sfarma la fiert mai degraba.
atata timp cat nu-i fierbi de tot-avand in vedere ca mai stau 30min.la cuptor-nu se vor inmuia si nici sfarama.
RăspundețiȘtergere