Legume ratatouille
Ingrediente:
- 2 dovlecei;
- 2 vinete;
- 3 rosii;
- o ceapa;
- 150 ml suc de rosii/2 rosii taiate in cuburi;
- 4 graunti de usturoi;
- patrunjel verde si uscat;
- busuioc;
- oregano;
- 2 linguri cu ulei de masline.
Mod de preparare:
Unul din dovlecei se curata de coaja, celalalt nu. O vanata se curata complet, cealalta pe lungime, o fasie da, una nu. Acest lucru se face doar pt considerente estetice. :)
Vinetele, dovleceii si rosiile se taie in felii foarte subtiri. Se mai pot folosi zucchini, ardei gras, cartofi, dupa preferinta.
Din sucul de rosii/rosiile taiate cuburi mici, ceapa taiata foarte fin, usturoi si ierburi se pregateste un sos. Se poate folosi amestecul de ierburi provensale in locul celor enumerate la ingrediente, daca tot e vorba de Franta. :)
Intr-un vas pentru cuptor se pune pe fund sosul preparat, iar desupra se aseaza circular felii de legume intercalate.
Legumele se stropesc cu uleiul de masline, se presara cateva ierburi si e gata pentru cuptor. Vasul se acopera cu folie de aluminiu sau se decupeaza o foaie de hartie de copt pe dimensiunile vasului care se foloseste pe post de capac.
Sta la cuptor pentru 30-40 de minute la foc mediu.
De data aceasta noi am mancat legumele cu rulouri de pui.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu