Pui cu portocala si miere
Ingrediente:
- 2 piepti de pui;
- o portocala;
- 3 linguri cu miere;
- 50 g unt;
- sare;
- piper;
- marar uscat/verde.
Mod de preparare:
Pieptul de pui se taie in doua. Portocala se decojeste si se desface in felii.
Pieptul de pui se sareaza, pipereaza si se da prin marar. In fiecare bucata de piept se fac cate 3 crestaturi. In fiecare din ele se introduce o felie de portocala. Pieptul astfel impanat se tavaleste prin miere.
Intr-un vas pentru cuptor uns cu un unt se aseaza carnea astfel pregatita. Surplusul de miere se pune si el in vas. Se pune la cuptor la foc mic pentru 40 de minute.
Puiul cu portocala si miere este o adaptare a retetiei pe care o mancam in copilarie la prietena mea, dar mama ei punea prune uscate in locul portocalei, si a retetei lui Teo.
Noi am folosit ca garnitura orez prajit cu ceapa verde.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu