Muschi de porc in crusta de verdeata
Ingrediente:
- un muschi de porc - 700 g;
- 500 ml vin rosu;
- foi de dafin;
- boabe de piper.
Pentru bait:
- o lingurita marar uscat;
- o lingurita patrunjel uscat;
- o lingurita oregano;
- o lingurita rozmarin;
- o lingurita ceapa verde uscata;
- o lingurita boabe de piper;
- o lingurita sare;
- o capatana de usuroi;
- foi de dafin.
Pentru crusta:
- o lingurita marar uscat;
- o lingurita patrunjel uscat;
- o lingurita oregano;
- o lingurita rozmarin;
- o lingurita ceapa verde uscata;
Mod de preparare:
Cu o zi inainte de a gati muschiul de porc, acesta se pune la marinat in bait format din apa cat sa-l acopere si ingredientele enumerate mai sus si se tine la frigider.
In ziua pregatirii se scoate muschiul de porc din bait (care se arunca) si se spala cu apa rece.
Ingredientele enumerate pentru crusta se amesteca.
Muschiul se tavaleste prin acest amestec pana cand este complet acoperit de verdeata.Se aseaza intr-un vas pentru cuptor. Se pun in vas si vinul, piperul si foile de dafin.
Vasul se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor la foc mediu pentru o ora si jumatate.
La servire se taie felii.
Noi l-am mancat de data aceasta cu cartofi copti si sos de mustar.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
iami,iami,arata delicios,,,azi o sa il incerc si eu :)))
RăspundețiȘtergeresuper! sigur voi incerca!
RăspundețiȘtergereSărut mâna. Eu gătesc acest gen de mâncare la butelie, gazul e mult mai slab şi mie îmi ia un muşchi în jur de 3 ore, ca să se facă bine.
RăspundețiȘtergereÎntrebare: credeţi că nu se arde verdeaţa?