Salata de fasole boabe


Ingrediente pt 4 portii:
- 300 g fasole boabe (de preferat, pt aspect, fasole cu bob mare si colorat);
- o ceapa rosie;
- salata verde, ceapa verde, castravete, ridichie (dupa gust);
- otet balsamic (dupa gust);
- ulei (dupa gust);
- sare (dupa gust);
- piper (dupa gust).

Mod de preparare:
Se alege fasolea, eliminand boabele "defecte". Se lasa la inmuiat peste noapte in apa. Eu nu fac asta niciodata pt ca nu imi amintesc manevra in timp util. Nu-i asa nenorocire daca se rateaza inmuierea. Se spala si se pune la fiert in apa rece. Cand incepe sa clocoteasca se scurge toata apa si se pune din nou la fiert pana clocoteste din nou. Procedeul se repeta de trei ori pt ca fasolea sa nu provoace...probleme. Tot pt evitarea acelorasi probleme se poate pune la fiert, impreuna cu fasolea, un cartof intreg, curatat de coaja, care se scoate cand fasolea este fiarta sau cand da semne ca incepe sa se sfarame.
Fasolea se lasa la fiert, dar nu atat de mult incat boabele sa se sfarame, ele trebuie sa ramana intregi, dar totusi fierte. Apoi se scurge de toata apa si se lasa la racit.
Pe un platou se face un pat de salata verde, ceapa verde, castravetele si ridichiile amestecate cu ulei, otet balsamic, si sare.
Intr-un bol se amesteca fasolea rece, ceapa rosie taiata solzisori, sare, piper, ulei si otet balsamic.
Amestecul se aseaza peste patul de salata verde.
Pofta buna!

O zi delicioasa,
Cami

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu