Drob de pui cu ciuperci
Ingrediente:
- 700 g ficatei de pui;
- 700 g ciuperci;
- 5 legaturi de ceapa verde;
- 5 oua;
- o legatura de marar;
- o legatura de patrunjel;
- 3 linguri de ulei;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Ficateii se spala si se fierb pentru 5 minute. Apoi se scot din apa si, eventual, se spala.
Ciupercile se taie marunt. La fel si ceapa verde. Acestea se calesc impreuna in ulei.
Ficateii se mixeaza la robot. Peste pasta rezultata se pun ciupercile si ceapa, ouale, verdeata, sare si piper. Toate aceste ingrediente se amesteca bine.
Intr-o tava pentru chec sau cozonac se pune hartie de copt, apoi compozitia. De data asta eu am pus si oua fierte la mijlocul compozitiei (se pune jumatate din compozitie, apoi ouale si apoi si restul de compozitie). Dar mie imi place mai mult fara oua.
Tava se da la cuptor pentru 40 de minute la foc mediu. Apoi se scoate tava si se unge drobul desupra cu un ou batut bine cu putina sare. Se mai lasa inca 10 minute si drobul e gata.
Pofta buna!
O zi buna,
Cami
La fix ai venit cu reteta asta!
RăspundețiȘtergereDrob de miel nu am facut niciodata, nu gasesc aici maruntaie si nici nu-mi place sa mananc rinichi, splina, inima,etc.
Asa ca asta e perfecta! Ficatei de pui mancam.
Mersi mult! De Pasti fac reteta ta.
Multumesc, Denisa. Sa-mi scrii, te rog, daca ti-a placut.
RăspundețiȘtergerevreau si eu sa fac drobul de pui anul asta...
RăspundețiȘtergerespune-mi, te rog, compozitia asta pt cate tavi ti-a ajuns?
daca fac in vas yena iese ok?
ms
Hele, mi-a ajuns doar de tava din poza. E o tava de cozonac mai mititel. Merge foarte ok si in vas de yena, de ce sa nu mearga? Doar ca cred ca ar trebui sa faci mai multa compozitie ca sa nu iasa foarte subtire.
RăspundețiȘtergeremersi mult pt raspunsul prompt :)
RăspundețiȘtergerePaste fericit! te pup
Place reteta ta , dar mi-ar placea sa ma si pot abona la blogul tau ... nu intreprinzi ceva in acest sens ? ms frumos , frumoaso !
RăspundețiȘtergere