Cartofi cu ciuperci la tigaie
Ingrediente:
- 5-6 cartofi;
- 10-15 ciuperci;
- marar;
- sare;
- pipe;
- 200 ml ulei.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie in felii de 3-4 ori mai groase decat la cartofii pai. Ciupercile se taie felii. mararul se toaca marunt.
Intr-o tigaie adanca se pune uleiul la incins apoi se pun cartofii (cel mai probabil nu vor incapea toti de-odata, se vor imparti in doua transe). Dupa 5 minute se adauga si ciupercile. Se prajesc impreuna pana cand devin aurii. Apoi se scot din ulei scurgandu-se bine de ulei. Daca n-au incaput toti cartofii si toate ciupercile in prima tigaie, se procedeaza la fel cu ceea ce a ramas. Se amesteca cartofii si ciupercie prajite cu mararul.
Se servesc calzi, de preferat cu usturoi.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
ce bine arata! am sa fac si eu, mai ales ca a inceput postul Adormirii Maicii Domnului! Felicitari pentru blog si CASA DE PIATRA!
RăspundețiȘtergere