Tocanita de cartofi
Ingrediente:
- 1 kg de cartofi;
- 2 cepe;
- 3 linguri de pasta de tomate;
- 3 linguri ulei;
- 500 g carnaciori;
- patrunjel;
- sare;
- piper.
Mod de preparare:
Cartofii se curata de coaja si se taie cuburi mai maricele.
Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita, in cateva linguri de ulei, ceapa se pune la calit. Cand devine aurie se pun pestea cartofii si o cana cu apa rece.
Se lasa la fiert pana cartofii sunt moi (se incearca cu o furculita), adica aproximativ jumatate de ora. Daca mai este nevoie, se mai adauga apa in timpul fierberii.
De data aceasta am folosit la tocanita carnaciori pe care i-am prajit separat.
Cand cartofii sunt fierti se adauga pasta de tomate dizolvata cu cateva linguri cu apa si carnaciorii prajiti.
Se mai lasa la fiert 5 minute, se adauga sare si piper dupa gust si patrunjel taiat marunt.
Pofta buna!
O zi delicioasa,
Cami
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu